1. OSTROWWLKP.INFO
  2. Wiadomości
  3. Sport
  4. Niedziela w Ostrowie pod znakiem motocrossu!

Niedziela w Ostrowie pod znakiem motocrossu!

12/07/2013 23:04  |  Dawid Bilski
Niedziela w Ostrowie pod znakiem motocrossu!

Wielkie, motocrossowe emocje szykują się w najbliższą niedziele torze Ostrowskiego Klubu Motocrossowego. Na obiekcie przy ulicy Osiedlowej rozegrana zostanie zaległa
II runda Mistrzostw Polski Strefy Zachodniej w Motocrossie.


Organizatorzy spodziewają się ponad setki uczestników. Liczną reprezentację wystawi OKM. Prezes Sławomir Śron liczy na udane występy przed liczną jak zawsze ostrowską publicznością. W poprzednich latach przez całodniowe zawody przewijało się po kilka tysięcy widzów. Rywalizowali będą motocrossowcy, ale i także zawodnicy na quadach. Wśród tych pierwszych ujrzymy również panie.


W tym sezonie odbyło się jak dotąd 5 rund Mistrzostw Polski Strefy Zachodniej w Motocrossie. OKM w klasyfikacji klubowej już od lat zalicza się do czołówki. Aktualnie klub z Ostrowa zajmuje 6 miejsce. Jego liderami są: są Kamil Nowakowski, Maciej Wasiewicz oraz Nicolas Dan Canton.

W niedzielę na torze, który znajduje się przy ulicy Osiedlowej, już od samego rana będzie bardzo gwarno i głośno. Najpierw odbędą się wyścigi kwalifikacyjne, a o godzinie 12.00 rozpoczną się zawody. W każdej klasie odbywają się 2 wyścigi, z których punkty są sumowane.


Organizatorzy serdecznie zapraszają miłośników motocrossu i nie tylko do pojawienia się na zawodach. Wstęp wolny!


HARMONOGRAM MPSZ w MOTOCROSSIE:

TRENINGI :

Klasa MX 65 - 8,30 - 9.00
Klasa MX 85 + MX Kobiet- 9.00 - 9.30
Klasa MX 2J - 9.30 - 10.00
Klasa MX 2 - 10.00 - 10.30
Klasa MX 1 - 10.30 - 11,00
Klasa MX Quad Open 2K - 11.00 –-11.30
Klasa MX Open + MX Master - 12.00 - 12.30


Odprawa zawodników i otwarcie zawodów: godz.12.40 - na polu startowym


PIERWSZY BIEG:
Klasa MX 65 - przedpark 12.50 - start 13.00 (10 min + 2 okr)
Klasa MX 85 –MX Kobiet przedpark 13.10 - start 13.20 (10 min. + 2 okr)
Klasa MX 2J - przedpark 13.30 - start 13.40 (15 min + 2 okr)
Klasa MX 2 - przedpark 13.55 - start 14.05 (15 min + 2 okr)
Klasa MX 1 - przedpark 14.20 - start 14.30 (15 min + 2 okr)
Klasa Quad Open 2K - przedpark 14.45 - start 14,55 (15 min + 2 okr)
Klasa MX Open + MX Master - przedpark 15.10 - start 15.20 (15 min + 2 okr)


DRUGI BIEG:
Klasa MX 65 - przedpark 15.35 - start 15.45 (10 min + 2 okr)
Klasa MX 85 – MX Kobiet przedpark 15.55 - start 16.05 (10 min.+ 2 okr)
Klasa MX 2J - przedpark 16.15 - start 16.25 (15 min + 2 okr)
Klasa MX 2 - przedpark 16.40 - start 16.50 (15 min + 2 okr)
Klasa MX 1 - przedpark 17.05 - start 17.15 (15 min + 2 okr)
Klasa Quad Open 2K - przedpark 17.30 - start 17.40 (15 min + 2 okr)
Klasa MX Open + MX Master - przedpark 17.55 - start 18.05 (15 min + 2 okr).

Zakończenie zawodów i dekoracja zwycięzców - ok. godz. 19.00

Ocena artykułu:
4,0  (głosów: 6)